Американците прекарват 2/3 от живота си пред екрани

Средно 44 години от живота си американците посвещават на гледането на екрани
(снимка: CC0 Public Domain)

По-голяма част от живота на американците минава в гледане на цифрови екрани, сочи проучване, направено още преди началото на пандемията и затварянето на хората по домовете им.

Локдаунът несъмнено принуди много хора по света да прекарват огромна част от времето си, гледайки екраните на различни цифрови устройства. Но дори преди началото на пандемията животът на американците е минавал пред екраните, според ново изследване на OnePoll, данни от което публикува New York Post. Оказва се, че средностатистическият американец прекарва около 44 години в гледане на екрани.

Изследването обхваща 2000 възрастни американци. Измерено е средното време, което човек прекарва, гледайки дисплеите на различни цифрови устройства. Резултатите сочат, че американецът прекарва 4 часа и 30 минути в гледане на телевизия, 4 часа и 33 минути пред дисплея на смартфона, 3 часа и 12 минути на игрални устройства и почти 5 часа на лаптоп в рамките на едно денонощие.

Сумарното време, което един американец прекарва всяко денонощие пред цифровите екрани, е 17 часа и 9 минути. Това прави повече от 6259 хиляди часа годишно в гледане на дисплеи. При средна продължителност на живота на възрастен в САЩ от 60,7 години, може лесно да се изчисли, че американецът посвещава 44 години на различни цифрови устройства.

Интересното е, че тези резултати са получени преди началото на пандемията. Сега, според изследователите, американците прекарват около 19 часа на денонощие в гледане на цифрови екрани. Около три четвърти от анкетираните споделят, че без цифровите устройства ще са „изгубени” по време на пандемията.

Коментари по темата: „Американците прекарват 2/3 от живота си пред екрани”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Сега, според изследователите, американците прекарват около
    19 часа на денонощие в гледане на цифрови екрани

  2. Въпрос

    Средната продължителност на живота в Щатите е 60 г ?!?

Коментар