Визуализират в 3D/VR крепостта „Царевец“

За да онагледи търсената визия, Parizagames e направила демонстрационни изображения на Царския дворец

През декември миналата година екипът на студио Parizagames се захваща със създаването на интерактивна визуализация на крепостта „Царевец”. Проектът е много специфичен за реализация, а амбицията на студиото е да пресъздаде целия средновековен град в 3D/VR визуализация.

Създаването на визуализация на средновековната крепост „Царевец” е изключително сложна и отговорна задача. Историческите извори са оскъдни и не дават достатъчно изчерпателна и еднозначна информация относно облика на старопрестолния град.

Проведените реставрационни дейности през миналия век са базирани на сериозни проучвания. Въпреки това по-голямата част от възстановяването е основано на аналогия с останки от други крепости и хипотетични предположения. Още тогава възникват бурни дискусии относно автентичността на възобновените обекти.

Поради това, всеки опит за визуализиране на крепостта „Царевец” е съпроводен със сериозна критика относно историческата си достоверност. „Нашите визуализации по никакъв начин не претендират за автентичност, трябва да се възприемат по-скоро като хипотеза, а на места дори и като художествена фантазия“, казват от Parizagames.

Главната цел на проекта е да се създаде интерактивна визуализация на „Царевец” с висока художествена стойност и реалистична графика. За да онагледи търсената визия, Parizagames e направила демонстрационни изображения на Царския дворец. Благодарение на технологията на „Unreal engine 4”, възстановените обекти могат да се разгледат интерактивно в реално време.

Важен елемент от проекта е създаването на персонажи, които да изпълнят улиците на средновековната крепост „Царевец”. В реално време ще се симулира тълпа от хора, за да се подсили атмосферата, поясниха от Parizagames. Студиото е оновано от Марин Крънзов и Любомир Русев, които имат богат опит в разработката на игри за водещи компании.

Коментари по темата: „Визуализират в 3D/VR крепостта „Царевец“”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    И средновековен Царевец изглежда гъсто застроен, каквото е съвремено В.Търново. То си личи от разкрите остаки.

  2. Иван

    Страхотна работа на екипа, а и добра идея и основа за една вълнуваща игра!

Коментар