Nokia за първи път критикува Microsoft

Брайън Биниак смята, че Microsoft пречи на Nokia да продава повече WP смартфони, тъй като развива бавно платформата

Брайън Биниак смята, че Microsoft пречи на Nokia да продава повече WP смартфони, тъй като развива бавно платформата

Nokia обяви наскоро рекордни продажби на смартфони Lumia по управление на Windows Phone. Но обемът от 7,4 милиона броя за тримесечие е твърде малък в сравнение със 70-те милиона, които продава Samsung, и 30-те милиона на Apple.

За първи път откакто премина към Windows Phone финландската компания си позволи да критикува Microsoft. В интервю за The International Business Times вицепрезидентът на Nokia Брайън Биниак пожела Microsoft да развива по-енергично мобилната платформа Windows Phone, ако иска да постигне успехи с нея.

Опитваме се да внушим на Microsoft, че времето има съществено значение. Трябва да продаваме телефони сега, а не да чакаме края на годината, за да решим каква е задачата за следващата, коментира Биниак. Според него, Microsoft не отделя достатъчно внимание на подобряването на качеството на платформата в условия на силна конкуренция от страна на Apple iOS и Google Android.

За да премине на друга платформа, потребителят трябва да е уверен, че важните приложения не само са налични на новото устройство, но и са по-добри от тези на сегашния му смартфон. Освен това е необходимо уникално изживяване, което липсва при останалите устройства, допълва Биниак.

Според него, за Microsoft е изключително важно да създава повече популярни приложения за Windows Phone от рода на Snapchat и Instagram. Ако липсват подобни програми за Windows Phone, тогава няма значение колко добри са смартфоните на Nokia.

„Ние пускаме достатъчно често нови модели. И ако за тези устройства няма приложения, интересуващи потребителя, това е пропусната възможност за продажба, завършва критиката към Microsoft вицепрезидентът на Nokia.

Коментари по темата: „Nokia за първи път критикува Microsoft”

добавете коментар...

  1. Потребител

    …тъжно Каишев, тъжно, българското злобарство в мрежата, оркестрирано със съответните емотикони е безгранично.

  2. Az

    Сами се прецакахте! Никой не ви е виновен! 😉

Коментар