Социална е-поща IBM Verse променя начина на работа

Облачната платформа IBM Verse се базира на социални технологии и е оптимизирана за мобилна и уеб среда

Облачната платформа IBM Verse се базира на социални технологии и е оптимизирана за мобилна и уеб среда

Иновативна платформа IBM Verse комбинира облачни, социални и аналитични решения в обща имейл услуга. Разработчикът IBM нарича новия си продукт социална електронна поща.

IBM Verse ще даде на служителите „интуитивен, сигурен и аналитичен начин за приоритизиране на важните задачи, намиране на правилните хора и информация бързо и лесно”, поясняват от Синия гигант.

Социалната е-поща е резултат от близо 100 млн. долара инвестиция в дизайн и иновации. Решението интегрира различни канали, по които служителите общуват всеки ден – съобщения, срещи, календари, споделяне на файлове, бързи съобщения, социални мрежи, видео разговори и много други в една единствена платформа.

По думите на IBM, това е първата система за съобщения, която предлага възможност за „фасетирано търсене” (faceted search), за да могат потребителите да отбелязват и намират точната информация, която търсят в огромния обем от данни.

Решението на IBM използва вградени аналитични услуги, които показват най-важните задачи за деня на съответния потребител. С времето IBM Verse изучава предпочитанията и приоритетите на служителите и така може веднага да предостави контекст на даден проект, както и хората и екипите, работещи по него.

IBM Verse се базира на коментари и обратна връзка от широк спектър бизнес потребители – от счетоводители и търговски мениджъри до маркетинг специалисти и софтуерни инженери. В резултат на това в новата е-поща са въведени няколко уникални функции: интелигентно приоритизиране на задачите; интуитивно взаимодействие между устройства чрез интерфейс, оптимизиран за всички мобилни и уеб платформи; свързване на хора, а не съобщения.

Новият софтуер ще позволи на експертите да споделят мнения и да публикуват ценни наблюдения под формата, например, на блог пост и да го разпространят до целия си екип. Така новата платформа променя изцяло начина, по който комуникираме на работното си място, посочиха от IBM.

IBM Verse стъпва на платформата SoftLayer с корпоративен клас на сигурност. Облачното решение се базира на социални технологии и е оптимизирано за мобилна и уеб среда. Безплатна „freemium” версия ще бъде достъпна през IBM Cloud Marketplace през първата половина на 2015 г. IBM Verse ще може да се сваля и като приложение за iOS и Android.

Коментар