„Робо Лига” събира в София фенове от цялата страна

В състезанието ще се включат отбори от всички ученически и студентски клубове по роботика в страната

В състезанието ще се включат отбори от всички ученически и студентски клубове по роботика в страната

Национално състезание с любителски роботи ще се състои в събота, 29 ноември, в Бетхаус – София. „Робо Лига България” събира фенове на роботиката от цялата страна и включва разнообразни дисциплини.

На състезанието се очаква да се включат отбори от всички ученически и студентски клубове по роботика в страната. Мероприятието цели да обедини специалисти и любители в областта на роботиката от всички възможни сфери – образование, наука, бизнес, производство, дизайн.

Еднодневният маратон включва състезания с роботи в различни категории, демонстрации, срещи с ученици и студенти от клубовете по роботика, уоркшопове и презентации на тема роботика.

Лигата проведе състезание за любители на роботика за първи път през 2013 г. Тази година събитието се спонсорира от Вистеон Електроникс България. Деца от социални домове, с които работи „Фондация „Дечица”, са създали специално изработени Робо коледни картички. Те ще бъдат раздавани на всички гости, участници и посетители по време на събитието.

„Робо Лига за нас е много ценна платформа, където младите хора споделят опита и интересите си в областта на Роботиката. Събитието привлича и малки участници, които в бъдеще избират инженерната професия за свое призвание”, сподели управителят на Вистеон Електроникс България Иван Михайлов.

Коментар