Приложенията за Android и iOS – и на Windows 10

Microsoft ще даде възможност на разработчиците лесно да адаптират своите Android и iOS приложения за работа с Windows 10, стана ясно на конференцията Build 2015 през седмицата в Сан Франциско.

По този начин компанията от Редмънт се надява да реши проблема с недостатъчния брой приложения за смартфони и таблети под управление на Windows, отбелязва Ройтерс.

Решението на Microsoft се оценява като радикален ход в стратегията на компанията, която се явява най-големият доставчик на софтуер за персонални компютри, но има малък дял при смартфоните и таблетите.

Разработчиците ще могат да използват основния масив от кода на Android, за да превърнат приложенията за Android в такива за Windows, съобщи изпълнителният вицепрезидент на Microsoft Тери Майерсън.

Инструмент за трансформиране на кода на iOS приложения в Windows формат ще получат и разработчиците на софтуер за епълската платформа. Преобразуваните Android и iOS приложения ще бъдат достъпни за потребителите чрез онлайн магазина Windows Store.

Microsoft говори за Universal Windows Platform и четири нови пакета за софтуерна разработка – чрез тях създателите на приложения ще могат лесно да пригодят своя код за уеб, .NET, Win32, iOS и Android към Windows Store с минимални корекции.

Разработчиците ще ползват съществуващата база от кодове на Android или iOS, за да интегрират приложенията си с възможностите на Universal Windows Platform и да ги разпространят през Windows Store, уточни компанията.

Коментари по темата: „Приложенията за Android и iOS – и на Windows 10”

добавете коментар...

  1. (c:

    Ей, мушмурок, ходи на психиатър, да те лекуват от пристрастяване към боклуци.

  2. Шимо

    Микромека е главата ти.

  3. Anonymous

    Видяхме този ход колко помогна на къпинковците, и не само на тях 🙂

    Този ход единствено показва колко слаб интерес има към продуктите на микромеките.

Коментар