Windows таблетите набират бързо популярност

Стремителен ръст в продажбите на Windows ще наблюдаваме в близките години, според Strategy Analytics

Стремителен ръст в продажбите на Windows таблети ще наблюдаваме в близките години, според Strategy Analytics

Продажбите на таблети с операционна система Windows са нараснали с 58% през първите девет месеца на годината, сочи проучване на Strategy Analytics. Прогнозата за тези устройства е силно оптимистична за близките години.

Очаква се през 2015 г. да бъдат продадени 22 млн. таблета под управление на Windows, което ще им отреди 10% дял от пазара. 68% ще заемат устройствата с Android, а останалите 22% ще бъдат във владение на Apple с нейния iPad, който работи под iOS.

Strategy Analytics вярва, че популярността на Windows таблетите ще нараства със стремителни темпове, в резултат на което през 2019 г. делът им ще достигне 18%. В същото време Android ще отстъпи няколко процента и към края на разглеждания период платформата ще има 59% дял, докато позициите на iPad ще останат непроменени.

Междувременно, Gartner прогнозира, че Windows 10 ще стане най-популярната операционна система за компютри в света, като освен това през 2018 г. всеки трети ноутбук ще има сензорен екран.

Коментари по темата: „Windows таблетите набират бързо популярност”

добавете коментар...

  1. User

    След като има стада овце и глупаци да купуват боклуци.
    Средния човек отива в магазина купува нещо шарено да има интернет за фейсбоклука, снимки, видео и игри – въобще не се интересува каква операционна система върви.

    Уж имало организации срещу монополизма, които са се уяли с подкупи и си мълчат и траят.

    Например при продажба на компютър какво и да е, телефон, таблет и т.н.
    Софтуера е преинсталиран и потребителя и лишен от правото на избор на операционна система.

Коментар