Имплантират чипове с Covid сертификат в Швеция

Сертификатът от импланта може да се прочете с всяко устройство, което поддържа NFC
(снимка: стопкадър Ruptly)

В Швеция някои хора не трябва да се притесняват, че ще бъркат в телефона си, за да представят Covid сертификат. Защото могат да го имплантират под кожата си с помощта на чип…

Подобна иновация предлага Epicenter – компания, специализирана в субдермални микрочипове с размер на оризово зърно, съобщи британската медия Metro. Наскоро фирмата представи имплант, способен да съхранява Covid сертификат, който след това може да бъде прочетен от всяко устройство чрез протокола за комуникация NFC.

Не само Covid паспорти могат да се съхраняват на чиповете. Неща като служебни идентификационни номера, карти за автобус или членство във фитнес зала също могат да бъдат вмъкнати в тялото на човека.

„Имплантите са много гъвкава технология, която може да се използва за много различни неща. В момента е много удобно да имате Covid сертификат винаги достъпен на вашия имплант”, каза за телевизия Ruptly главният директор на Epicenter – Ханес Сьоблад.

„В случай, че батерията на телефона ви се изтощи, той [чипът с Covid сертификат] винаги е достъпен за вас. Така че ето как използваме тази технология днес, следващата година ще я използваме за нещо друго”, добави той.

Това е чипът, който се имплантира в ръката и може да съдържа Covid сертификат
(снимка: стопкадър Ruptly)

Подобно на други страни, Швеция предприема стъпки, за да спре настъплението на новата вълна от коронавирус с варианта Омикрон. В началото на декември правителството обяви, че ще се изискват Covid сертификати при всяко събитие с повече от 100 души.

Според изследователя на дигиталните култури Моа Петерсен, около 6000 души в страната вече имат поставен чип в ръцете си. Това не означава, че всички са заредили своите Covid сертификати – но е факт, че вече имат микрочип вътре в тях за една или друга цел.

Чиповете се имплантират или в ръката, или между палеца и показалеца. Сьоблад казва, че процесът е 100% обратим.

Дали същото ще се случи и в други държави? Стивън Нортъм, директор в британската компания за човешки импланти BioTeq, е убеден в това. „След 10-15 години хората с микрочип ще бъдат ежедневие”, казва той.

BioTeq предлага на своите клиенти избор между импланти, базирани на NFC или RFID (радиочестотна идентификация). Любопитните могат да си резервират такъв чип направо от уебсайта на компанията.

Коментари по темата: „Имплантират чипове с Covid сертификат в Швеция”

добавете коментар...

  1. Irina

    Ама той човекът си го е казал най-откровено:
    “Така че ето как използваме тази технология днес, следващата година ще я използваме за нещо друго” “Фъксинирането” е само прелюдия, също както единодушното носене на маски, също както единодушният масов страх от един вирус. Стъпка по стъпка – поведени към… “нещо друго”.

  2. Irina

    Беше… Сега вече е просто практика.

  3. Georgia Guidestone

    Чипизира добитъка като като г-веда в ясла Скоро и скотобойните отварят Няма да а много далеч момента ,когато останалите здрави няма да надвишават 12г.възраст.

  4. Дени

    Бравос!!
    Мъдро и достолепно изказване!

  5. Теорин Конспиратин

    Знаеш ли – Свети Антоний Велики, монахът организирал в този му вид манастирското монашество предсказвайки последните времена казва :
    “Тогава 10 луди ще отидат при един нормален и ще му кажат – Ти си луд, защото не си като нас…”
    Тъй че остави тая мъка – не си ли се убедил, кои са времената в които живеем?

  6. Теорин Конспиратин

    Даа… Тва си е направо чиста теория не виждаш ли. Ората теороризират бре. Тва си мо та мо теория

  7. Anonymous

    Конспиративна теория ли беше това?

  8. Мнение

    Напълно излишно е това. Просто трябва да се помисли да отсрещната страна, а именно да могат да използват някакъв вид детектор или четец на вече имплантираните и циркулиращи наночипове, намиращи се в телата на излъгалите се да се фъксинират. Тъй както братята Хъмеррикканци могат да установят дали си наистина фъксиниран или просто с фейк документ, когато пътуваш за отвъд окена на летищата.

Коментар